Έρευνα πριν το…αεροδρόμιο για τον Εσιέν
ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΙΕΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ: ΣΤΙΣ 11/5 ΣΤΟ DAILYGOAL.GR ΣΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΝΟΝΥΜΟUS ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΙΝ ΤΟ…ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΙΕΝ.
Ο ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ:
Το φημολογούμενο Παναθηναϊκό ενδιαφέρον για τον Μίκαελ Εσιέν έδωσε λαβή για έρευνα. Πως ένας παίκτης της δικής του κλάσης σε μη απαγορευτική ηλικία (γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1982) έχει πάρει την κατιούσα την τελευταία διετία μετρώντας μόλις 20 συμμετοχές τις δύο τελευταίες περιόδους στο Ιταλικό πρωτάθλημα.
Είναι αλήθεια όσοι έχουμε δει την Μίλαν στον ΟΤΕ, αυτή την διετία, σπάνια την είδαμε με τον Γκανέζο στην ενδεκάδα. Επτά όλα και όλα παιχνίδια είχε την περσινή σεζόν συν δύο Ευρωπαϊκά (από τον Ιανουάριο και μετά για να είμαστε δίκαιοι) και άλλα 13 στη τρέχουσα περίοδο.
Η Μίλαν δεν πλήρωσε για να τον πάρει και γιαυτό τον πήρε άλλωστε. Έμεινε ελεύθερος από την Τσέλσι και στα τέλη του Ιανουαρίου του 2014 τον πήρε στο Μιλάνο.
Για έναν παίκτη που πριν από δέκα ακριβώς χρόνια είχε πληρώσει 40 εκατ.λίρες (39,6 για την ακρίβεια) η Τσέλσι γα να τον πάρει από την Λιόν. Σε ευρώπουλα κάπου 55 εκατομμύρια.
Δεν λέω για τον Παναθηναϊκό είναι σούπερ. Όμως θα πρέπει να ψαχτούν καλά, Φύσσας και Βόκολος για να βρουν την αιτία των λίγων συμμετοχών σε μία Μίλαν όπως η εφετινή που άνετα έπαιζαν στην 11άδα της ο Λαγός, ο Ντίνας και ο Δώνης.
Δεν έχω πρόθεση να μειώσω τα παιδιά αλλά το γράφω για να δώσω έμφαση για την απουσία του Εσιέν που έπαιξε για τελευταία φορά στις 21 Μαρτίου.
Είναι θέμα τακτικής, τραυματισμού ή διοικητικής εντολής από την στιγμή που πάρθηκε η απόφαση για την μη ανανέωση του συμβολαίου του.
Από την στιγμή που γνωστοποιήθηκε ότι δεν πρόκειται να μείνει στην Μίλαν, άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορα σενάρια, υποψήφιων μνηστήρων. Πιο έντονα γράφτηκαν τα ονόματα της Αγγλικής Γουότφορντ (στην Πρέμιερ Λιγκ από την νέα περίοδο) και της Τουρκικής Μπεσίκτας αλλά και ομάδων από την Ινδία και τις Η.Π.Α.
Περιζήτητος το δίχως άλλο αλλά τα ερωτηματικά, παραμένουν…
Γράφτηκαν επίσης αρκετές δικαιολογίες. Πιο άκομψη από όσες διάβασα μου φάνηκε αυτή που έλεγε ότι νοστάλγησε την…Αγγλία μη μπορώντας να προσαρμοστεί στο Μιλάνο.
Αυτός και ο Γεωργάτος σκέφτηκα. Στον Γκρέγκορι είχε λείψει ο φραπέ και στον «Μιχαλάκη» τα «βρώμικα» fish and chips.
Κουταμάρες. Αν ήθελε να γυρίσει την Αγγλία μπορεί να αποδεχόταν τον Γενάρη την πρόταση της ΚΠΡ που την απέρριψε ασυζητητί.
Τείνω να πιστέψω ότι το θέμα έχει να κάνει με την φυσική του παρουσία. Έχει χάσει αυτό που ζητούν πλέον όλοι οι προπονητές. Την έκρηξη. Δεν είναι αυτό το «θαύμα της φύσης» που γνωρίσαμε άλλοτε σε Τσέλσι και Ρεάλ.
Τώρα θα μου πείτε και με το δίκιο σας ότι αν ήταν αυτός που ήταν κάποτε, σιγά μην ερχόταν στην Ελλάδα. Σωστό και αυτό αλλά πρέπει το επισημάνουμε.
Όλα αυτά θα τα δούμε στην πορεία…αν και το σημαντικό στην προκειμένη περίπτωση είναι να γίνει σωστά η έρευνα…αγοράς από τον Παναθηναϊκό για να μην την πατήσει όπως την πάτησε για τον ίδιο λόγο ο Ολυμπιακός με τον Σαντάνα.
Το ότι είναι μεταγραφή…αεροδρομίου δε το συζητάμε. Έχω μόνο ένα αναπάντητο προς το παρών ερώτημα, αυτό που περιέγραψα ήδη…
Σχολιάστε