Hotel California: Απίστευτα πολλές ερμηνείες και…πωλήσεις (vid)

Όταν στις αρχές του 1977, οι Eagles κυκλοφόρησαν το Hotel California, η φημολογία για ένα ακόμη «σατανιστικό» τραγούδι αναπτύχθηκε μέσα σε ελάχιστα 24ώρα. Φανατικοί θρησκευόμενοι «ανακάλυψαν» ότι το τραγούδι είχε γραφτεί για τον Σατανισμό ή την εκκλησία του Σατανά όπως είχε γίνει και με πολλά ακόμη κομμάτια όπως το Stairway to Heaven των Led Zeppelin. Προέτρεπαν μάλιστα τους νέους να μην το ακούν ή όταν το κάνουν να μην το κάνουν δημόσια!

H ουσία ήταν ότι οι σουρεαλιστικοί στοίχοι δημιούργησαν σύγχυση ως προς την ερμηνεία τους. Εκτός από την φημολογία περί Σατανισμού, ειπώθηκε και γράφτηκε ότι είχε σχέση με τον εθισμό σε ναρκωτικές ουσίες, την παραφροσύνη και τις ανθρώπινες σχέσεις με αποκλειστικό σκοπό το συμφέρον, το εφήμερο κέρδος και την εφήμερη ηδονή.

Τα μέλη της μπάντας εστίασαν σε πολλές συνεντεύξεις τους ότι επρόκειτο για την ψευδαίσθηση που προκάλεσε το «Αμερικάνικο όνειρο»και την απίστευτη υπερβολή του.

Σε ένα ντοκιμαντέρ του 2013 είχε ειπωθεί ότι ήταν απλά «ένα ταξίδι από την αθωότητα στην εμπειρία..» και στην «αποκαθήλωση» της υποτιθέμενης υψηλής ποιότητας ζωής του Λος Άντζελες και της Καλιφόρνια.

Πολλοί προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν όπως ένας Μεξικανός ιδιοκτήτης πολυτελούς ξενοδοχείου που επέμενε ότι το «Hotel California» γράφτηκε από τους Eagles στα δωμάτια που έμεναν στο ξενοδοχείο του και το αφορούσαν.
Οι Eagles όχι μόνο το είχαν διαψεύσει αλλά είχαν διαβεβαιώσει ότι ουδέποτε είχαν μείνει εκεί.
Μία άλλη φήμη έλεγε ότι αυτό ήταν το παρατσούκλι μιας ψυχιατρικής νοσοκομειακής μονάδας κοντά στο Λος Άντζελες στηριζόμενοι στη φράση των στοίχων «You can check out any time you like, but you can never leave».
Ούτε και αυτό επιβεβαιώθηκε ποτέ όπως και ο εθισμός στις ναρκωτικές ουσίες. Εδώ υπάρχει κάποια βάση πάντως.
Ο στοίχος «Warm smell of colitis rising through the air» παραπέμπει στην μυρωδιά από το «κάψιμο» της μαριχουάνας. Ειπώθηκε μάλιστα ότι το «Hotel California» ήταν μία κωδική ονομασία για τους χρήστες κοκαΐνης και της παραίσθησης του «ταξιδιού» που προκαλεί η χρήση της.

Ότι και να ήταν τελικά το άλμπουμ πούλησε πάνω 16 εκατ.αντίτυπα μόνο στις Η.Π.Α, έμεινε στο Νο 1 για οκτώ εβδομάδες το 1977 και είναι μέσα στα 20 best-selling άλμπουμ όλων των εποχών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: