Χαλαρά οι «μετανάστες» λόγω…Πάσχα και εθνικών ομάδων!

Γκολ ξανά ο Βασίλης Καραγιάννης, επαγγελματίας στην Άρσεναλ ο Σάββας Μούργος. Όλα αυτά στο πληρέστατο ρεπορτάζ του ΜΑΝΟΥ ΣΤΑΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ!

Ημέρες αφιερωμένες στις εθνικές ομάδες ήταν οι περασμένες αλλά και οι αμέσως προσεχείς. Έτσι σε όλο τον κόσμο διεξήχθησαν λίγα πρωταθλήματα, τουλάχιστον στη 1η κατηγορία. Γι αυτό κι εμείς θα δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσει ο φίλαθλος κόσμος και άλλα παιδιά, κάτι άλλωστε που κάνουμε κάθε εβδομάδα δια μέσω της καθιερωμένης εδώ και πάνω από 20 χρόνια στήλης το Σ/Κ του …μετανάστη και κάτι παραπάνω.
Τα ελληνόπουλα που παίζουν στα γήπεδα όλης της Γης σκόραραν και πάλι, ασχέτως φυσικά αν απουσίαζαν τα λεγόμενα πρωτοκλασσάτα ονόματα που είχαν υποχρεώσεις στην εθνική τους ομάδα ή άλλοι που δεν έπαιξαν καθώς είχαμε και την Αργία του Πάσχα σε πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Γκολ όμως  σημείωσαν ο Βασίλης Καραγιάννης στην Αγγλία (φωτό). Ο Δημήτρης Πετράτος , ο  Νίκος Κοκκολάκης και ο Δημήτρης Χατζημουράτης στην Αυστραλία.
                                 
Επαγγελματίας ο  Σάββας Μούργος.
Ο 19χρονος μέσος της Αρσεναλ υπέγραψε το  πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών. Θα γίνει έτσι ο δεύτερος έλληνας μετά τον  Στάθη Ταυλαρίδη που θα γίνει μέλος των «κανονιέρηδων».
Generated by  IJG JPEG Library


 
Παρουσιάζουμε αναλυτικά τι έκαναν αυτό το Σ/Κ οι…μετανάστες μας παγκοσμίως: 
 
ΑΓΓΛΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ):
Μόνιμος κάτω από τα δοκάρια εδώ και πολύ καιρό. Έτσι και στο 1-0 επι της Χαλ Σίτι για την 2η κατηγορία. Όσες φορές χρειάσθηκε επενέβη γρήγορα. Η ομάδα του είναι στην 3η θέση της γενικής κατάταξης έχοντας 70 βαθμούς σε 37 αγώνες.
 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ (ΜΕΙΝΤΣΤΟΟΥΝ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ):
Σκόραρε ξανά ο 26χρονος μεσοεπιθετικός. Πέτυχε το 2ο γκολ της ομάδας του στο 2-1 επι της Χέμελ Χέμπσταντ Τάουν στο 45’+1’ για τη National league, Νότια Περιφέρεια. Έπαιξε σε όλο το παιχνίδι και ήταν ιδιαίτερα καλός. Η ομάδα του βρίσκεται στην 2η θέση της εν λόγω κατηγορίας, έχοντας 70 βαθμούς σε 35 ματς.
 
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΑΤΟΣ (ΜΠΡΙΣΜΠΕΙΝ ΡΟΑΡ):
Άνοιξε το σκορ στο 32’ στο 3-2 επι της Σίντνει. Έπαιξε σε όλο το παιχνίδι ο νεαρός επιθετικός. Η ομάδα του βρίσκεται στην 2η θέση της 1ης κατηγορίας έχοντας 44 βαθμούς σε 25 αγώνες.
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΣΗΣ (ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΒΙΚΤΟΡΙ):
Παρών και στα 90’ στο 2-0 επι της Γουέστερν Σίντνει Γουόντερερς. Η ομάδα του βρίσκεται στην 6η θέση της 1ης κατηγορίας, έχοντας 37 βαθμούς σε 25 αγώνες.
ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΩΝΟΣ (ΠΟΡΤ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ):
Ξεκίκησε στην βασική ενδεκάδα στο 2-1 επι της Πάσκο Βάλε για την 2η κατηγορία. Ωστόσο στο 66’ αντίκρυσε κόκκινη κάρτα και έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του βρίσκεται στην 5η θέση έχοντας 8 βαθμούς.
 
 
ΤΖΕΙΚΟΜΠ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΟΡΤ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ):
Μπήκε ως αλλαγή στο 76’.  Δεν παρουσίασε κάτι το ιδιαίτερο.
ΝΙΚ ΚΟΚΚΟΛΑΚΗΣ (ΡΙΤΣΜΟΝΤ):
Μπήκε ως αλλαγή στο 46’, στον αγώνα κατά της Σάουθ Μελβούρνης (6-3) και στο 65’ σημείωσε το 3ο γκολ της ομάδας του, η οποία αξίζει να σημειωθεί πέτυχε ανατροπή του σκορ. Στο ημίχρονο έχανε με 3-1. Η ομάδα του βρίσκεται στην 12η θέση της 2ης κατηγορίας έχοντας 4 βαθμούς σε 5 αγώνες.
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΚΙΟΥΣΣΗΣ (ΡΙΤΣΜΟΝΤ):
Αγωνίσθηκε σε όλο το παιχνίδι και ήταν αρκετά καλός.
ΜΑΘΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ (ΣΑΟΥΘ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ):
Έπαιξε από την αρχή εναντίον της Ρίτσμοντ, στο εκτός έδρας παιχνίδι, αλλά στο 65’ πήρε την θέση του ο Στέφεν Χατζηκώστας . Η ομάδα του είναι επικεφαλής στη γενική κατάταξη της 2ης κατηγορίας, περιφέρεια Βικτώριας,  έχοντας 10 βαθμούς σε 5 αγώνες.
 
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΑΟΥΘ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ):
Μπήκε ως αλλαγή στο 77’.
 
ΆΝΤΟΝΙ ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ (ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΝΑΙΤΣ):
Αγωνίσθηκε σε όλο το παιχνίδι κατά της Μπουλέν (1-0 ) για την 2η κατηγορία. Η ομάδα του βρίσκεται στην 7η θέση της γενικής κατηγορίας έχοντας 8 βαθμούς σε 5 αγώνες.
 
ΚΡΙΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ (ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ):
Έπαιξε και στα 90’ εναντίον της Εβονταλ Χάιτς (3-0). Η ομάδα του βρίσκεται στην 8η θέση της 2ης κατηγορίας, Περιφέρεια Βικτώρια, έχοντας 7 βαθμούς σε 5 αγώνες.
 
ΛΕΣΛΙ ΔΟΥΜΠΑΛΗΣ (ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ):
Παρών σε όλο το παιχνίδι, με ορισμένες καλές προσπάθειες.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΚΟΒΑΣ (ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ):
Μπήκε ως αλλαγή στο 67’ στο παιχνίδι κατά της Έβονταλ.
 
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ (ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ):
Μπήκε ως αλλαγή στο 73’. Δεν παρουσίασε κάτι το ξεχωριστό.
ΑΝΤΡΙΟΥ ΚΑΡΤΑΝΟΣ (ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ):
Κι αυτός μπήκε ως αλλαγή στο 87’. Δεν μπορεί να κριθεί.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΜΟΥΡΑΤΗΣ (ΟΚΛΕΙΤΣ ΚΑΝΟΝΣ):
Σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο 50’ στο εκτός έδρας ματς κατά της Μπεντλέιτ (3-2). Η ομάδα του βρίσκεται στην 5ηθέση της 2ης κατηγορίας, Περιφέρεια Βικτώρια, έχοντας 8 βαθμούς σε 5 ματς.
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΟΚΛΕΙΤΣ ΚΑΝΟΝΣ):
Παρών σε όλο το παιχνίδι εναντίον της Μπέντλειτ ο μέσος.
ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΩΝΟΣ (ΟΚΛΕΙΤΣ ΚΑΝΟΝΣ):
Αγωνίσθηκε σε όλο το παιχνίδι ο 33χρονος χαφ.
ΣΤΙΒ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ (ΟΚΛΕΙΤΣ ΚΑΝΟΝΣ):
Παρών σε όλο το παιχνίδι ο ταχύτατος επιθετικός.
ΠΕΡΙ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΟΚΛΕΙΤΣ):
Μπήκε ως αλλαγή στο 79’. Δεν μπορεί να κριθεί.
ΤΕΟ ΜΑΡΚΕΛΛΗΣ (ΧΟΥΜΕ):
Μπήκε ως αλλαγή στο 60’ στο εκτός έδρας 3-0 επι της Μελβούρνη Βίκτορι -21 για την 2η κατηγορία. Η ομάδα του βρίσκεται στην 10ηθέση της γενικης κατάταξης, Περιφέρεια Βικτώρια, έχοντας 7 βαθμούς σε 5 αγώνες.
 
 
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ (ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΧΙΛΝΤΕΣΑΙΜ):
Έπαιξε σε όλο το εκτός έδρας παιχνίδι (2-1) κατά της Κλόπενμπουργκ για την Βόρεια Περιφέρεια της Ρέγκιοναλ Λίγκα. Ηταν θετικός στις ενέργειές του. Η ομάδα του βρίσκεται στην 15η θέση της γενικής κατάταξης έχοντας 26 βαθμούς σε 22 αγώνες.
 
ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΧΙΛΝΤΕΣΑΙΜ):
Μπήκε ως αλλαγή στο 81’ αντί του Ζλάτκοφ.
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΙΟΜΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ (ΟΥΝΤΕΡΧΑΧΙΝΓΚ):
Αγωνίσθηκε σε όλο το εκτός έδρας 1-0 επι της Αμπέντ για την Περιφέρεια Μπάγερν. Ήταν αρκετά καλός ειδικά στα αμυντικά του καθήκοντα ο νεαρός χαφ. Αντίκρυσε κίτρινη κάρτα στο 30΄. Η ομάδα του βρίσκεται στην 4η θέση της γενικής κατάταξης έχοντας 54 βαθμούς σε 25 ματς.
 
 
ΕΛΒΕΤΙΑ
ΣΑΒΒΑΣ ΕΞΟΥΣΙΔΗΣ (ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΖΥΡΙΧΗΣ):
Ξεκίνησε στο βασικό σχήμα, εναντίον της Γκοσάου (1-1) για την 4η κατηγορία, την αποκαλούμενη,  Classic. Όμως στο 68’ όπως τις περισσότερες φορές λόγω ενός προβλήματος στην πλάτη, παραχώρησε την θέση του στον Λεάντρο. Η ομάδα του βρίσκεται στην 5ηθέση της γενικής κατάταξης έχοντας 24 βαθμούς σε 17 ματς.
 
ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΠΕΤΣΟΣ (ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΖΥΡΙΧΗΣ):
Μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Καράντα, στο 81΄.
 
 ΙΤΑΛΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ (ΠΙΖΑ):
Μπήκε ως αλλαγή στο 84’ αντι του Σαβσερίνο, στο εκτός έδρας 0-0 εναντίον της Ρόμπρου Σιένα, για τον 3ο όμιλο της 3ης κατηγορίας. Η ομάδα του βρίσκεται στην 2η θέση της γενικής κατάταξης έχοντας 53 βαθμούς σε 38 ματς.
 
 
***Δεν αγωνίσθηκαν για διάφορους λόγους οι: Σάββας Γκέντσογλου (Μπάρι- εκτός αποστολής), Αντώνης Πετρόπουλος (Μπάρι- εκτός αποστολής), Μάριος Γκούρμα (Λούπα Καστέλι- εκτός αποστολής), Τζόναθαν Ασπροποταμίτης (Γουέστερν Σίντνει Γουόντερερς- ήταν στον πάγκο), Κώστας Πετράτος (Πέρθ Γκλόρι- εκτός αποστολής), Μιχάλης Θεοκλήτου (Μπρίσμπειν Ρόαρ- έμεινε στον πάγκο), Άντονι Μπουζιάνης (Σίντνει- εκτός αποστολής), Ντιν Μπουζιάνης (Μελβούρνη Σίτι- έμεινε στον πάγκο), Ανδρέας Μικρούλης (Χάβελσε- εκτός αποστολής), Γιάννης Γκέλιος (Άουγκσμπουργκ ΙΙ- εκτός αποστολής), Χαράλαμπος Μακρίδης (Φέρλ- εκτός αποστολής), Κρις Οικονομίδης (Σαλερνιτάνα- εκτός αποστολής), Γιώργος Ρουμελιώτης (Αστόρια Βάλντορφ- εκτός αποστολής).
Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής   IFFHS
Ανταποκριτής:France Football, A Bola,  Discoveryfootball.com, Mundo Deportivo
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: