«Κάρφωσε» τον «Τιμόθεο Κώνστα» η Εθνική (vid)

Πως ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και τα άλλα παιδιά «έσπασαν» κάθε ρεκόρ τηλεθέασης!

Ο Γιάννης Μαρής (συγγραφικό ψευδώνυμο του Γιάννη Τσιριμώκου), κορυφαίος του αστυνομικού μυθιστορήματος άφησε πίσω του, πολύ σπουδαίο έργο φεύγοντας από την ζωή, τον Νοέμβριο του 1979.

Τα μυθιστορήματα και οι νουβέλες του έγιναν κινηματογραφικά και τηλεοπτικά σενάρια από το 1958 και μετά έως το πρόσφατο παρελθόν με την σειρά του Alpha, «Αστυνόμος Μπέκας» με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

Το 1986 εγκρίθηκε από την ΕΡΤ-2 να γίνει σειρά 15 επεισοδίων ένα από τα μυθιστορήματα του: «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα» σε σκηνοθεσία του Ερρίκου Ανδρέου.

Η σειρά ξεκίνησε στις 19 Απριλίου του 1987 και ολοκληρώθηκε πέντε μήνες αργότερα. Στη πορεία σημείωσε εξαιρετική επιτυχία με συνέπεια να εγκριθούν έξι ακόμη επεισόδια «τραβώντας» το σενάριο, προσθέτοντας εξωτερικά γυρίσματα στην γραφική Ύδρα.

Ως ημέρα προβολής ορίστηκε η Κυριακή στις 22.30. Ολα τα επεισόδια είχαν τεράστια επιτυχία (Νο 1 στη σεζόν) εκτός από ένα, το ένατο.

timotheos

Εκείνο το επεισόδιο όπου δολοφονείται ο ηθοποιός Δημήτρης Απέργης (Νίκος Γαλανός) για όσους έχουν δει την σειρά, κορυφώνοντας το σασπένς, είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 14/6 του 1987 στις 22.30.
Την ίδια μέρα λίγο νωρίτερα στις 20.00 ξεκινούσε στο ΣΕΦ, ο τελικός του Eurobasket αλλά σιγά τώρα μην άλλαζαν το πρόγραμμα στην βραδυκίνητη ΕΡΤ-2.

Ναι μεν ο τελικός είχε τελειώσει όταν άρχιζε η προβολή του επεισοδίου αλλά ο θρίαμβος της εθνικής ομάδας είχε αναγκάσει το αντίπαλο τηλεοπτικό δέος της ΕΡΤ-1 να προβάλει για πολλές ώρες τους πανηγυρισμούς στο ΣΕΦ και σε όλη την Ελλάδα.

Το επεισόδιο πήγε άκλαυτο και κανείς δεν είχε την στοιχειώδη λογική της επαναπροβολής του. Την επόμενη Κυριακή μεταδόθηκε απλά το δέκατο.

Δείτε το ένατο επεισόδιο της σειράς:

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: