Η ασυναγώνιστη Αγγλική βλακεία

Αναδρομή μέσω βίντεο σε όλους τους αποκλεισμούς της Αγγλίας από τα Euro και την κατάρα που την κατατρέχει όταν σκοράρει νωρίς!

Στις δύο πρώτες διοργανώσεις (1960 και 1964) απέτυχε να φθάσει στην τετράδα, κάτι που κατάφερε το 1968 όταν στη Φλωρεντία αποκλείστηκε από την Γιουγκοσλαβία με 1-0 από γκολ του Ντράγκαν Τζάιτς στο 86ο λεπτό. Νίκησε στον μικρό τελικό την Σοβιετική Ένωση με 2-0 (Μπόμπι Τσάρλτον, Τζεφ Χαρστ) και αυτή ήταν μία από τις δύο καλύτερες στιγμές της στη διοργάνωση.

1968 YUGOSLAVIA-ENGLAND

Στις επόμενες δύο διοργανώσεις (1972, 1976) δεν τα κατάφερε ξανά να φθάσει στο «φάιναλ-φορ» και το 1980 όταν έγιναν οκτώ οι ομάδες στα τελικά, έδωσε το παρών στα Ιταλικά γήπεδα μένοντας τρίτη στον όμιλο με Βέλγιο (1-1), Ιταλία (0-1) και Ισπανία (2-1).


Το 1984 απουσίασε από την τελική φάση για να ακολουθήσουν δύο τραγικές συμμετοχές το 1988 και το 1992. Στην πρώτη στα Γερμανικά γήπεδα αποκλείστηκε με τρεις ήττες από Ιρλανδία (0-1), Ολλανδία (1-3) και Σοβ,Ένωση (1-3) και το 1992 στη Σουηδία με δύο λευκές ισοπαλίες με Δανία και Γαλλία και ήττα 2-1 από την διοργανώτρια χώρα στη Σόλνα. Προηγήθηκε μάλιστα με τον Ντέιβιντ Πλατ στο τέταρτο λεπτό και δέχθηκε το δεύτερο γκολ στο 82’ από τον Τόμας Μπρολίν.Το πρώτο γκολ της κατάρας του «γρήγορου γκολ».

 


Το 1996 χάνει την μεγάλη της ευκαιρία. Περνά από τον όμιλο με Ελβετία (1-1), Σκωτία (2-0) και Ολλανδία (4-1). Κόντρα στους Οράνιε έκανε την κορυφαία έως σήμερα εμφάνιση της σε Euro με τους Άλαν Σίρερ και Τέντι Σέριγχαμ να πετυχαίνουν από δύο γκολ.
Στα προημιτελικά αποκλείει στα πέναλτι την Ισπανία μετά από 0-0 στα 120 λεπτά (ευστόχησαν σε όλα οι παίκτες της) και στα ημιτελικά αποκλείεται με τον ίδιο τρόπο από την Γερμανία. Η «κατάρα» είχε          συνέχεια καθώς προηγήθηκε στο 3ο λεπτό με τον Άλαν Σίρερ στο 1-1 των 120 λεπτών. Στα πέναλτι οι δύο ομάδες δίνουν ρεσιτάλ ευστοχίας στα δέκα πρώτα με τον Γκάρετ Σάουθγκέιτ να αστοχεί στο 11ο και στη συνέχεια ο Αντρέας Μέλερ χάρισε στα πάντσερ την πρόκριση.


Το 2000 παίρνει την ρεβάνς από τους Γερμανούς στο Σαρλερουά με νίκη 1-0 (Σίρερ) αλλά γνωρίζει απίθανο αποκλεισμό εξαιτίας μίας ανεπάντεχης ήττας από την Ρουμανία με 3-2 σε ένα ματς με διπλή ανατροπή. Το 0-1 το έκαναν 2-1 για να χάσουν τελικά με 3-2. Χαρακτηριστικό ότι η Ρουμανία δεν έχει πετύχει άλλη νίκη σε 16 αγώνες στις πέντε συμμετοχές της σε τελική φάση!
Στον πρώτο της αγώνα είχε χάσει από την Πορτογαλία με 3-2 προηγούμενη με 2-0 στο 18’ με τον Πολ Σκόουλς να ανοίγει το σκορ στο 3’.  Η κατάρα που λέγαμε.

 

Το 2004 στην Πορτογαλία αρχίζει με επική ήττα. Την κορυφαία ανατροπή που έχει γίνει ποτέ σε τελική φάση. Προηγείτο της Γαλλίας έως το 90ο λεπτό όταν στο τρίλεπτο των καθυστερήσεων δέχθηκε δύο γκολ από φάουλ και πέναλτι του Ζινεντίν Ζιντάν!
Ακολουθούν δύο εύκολες νίκες με Ελβετία (3-0) και Κροατία (4-2).
Στον προημιτελικό με την Πορτογαλία προηγείται στο 3’ με τον Μίκαελ Όουεν, ισοφαρίζει σε 2-2 με τον Φρανκ Λάμπαρντ στο 118’. Η διαδικασία των πέναλτι ξεκίνησε με τον Μπέκαμ να στέλνει την μπάλα στα ουράνια και τον Ντάριους Βάσελ να αστοχεί στο έβδομο κατά σειρά.


Το 2008 απουσίασε και το 2012 έχει αρκετά καλή παρουσία στον όμιλο (Γαλλία 1-1, Σουηδία 3-2, Ουκρανία 1-0) και αποκλείστηκε στα προημιτελικά και πάλι στα πέναλτι από την Ιταλία αυτή την φορά (0-0 στα 120) με μοιραίους τους Άσλει Γιάνγκ και Άσλει Κόουλ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: