Η πρώτη Μουντιαλική κόντρα

Η Ελλάδα και η Κύπρος για πρώτη φορά αντιμέτωπες σε προκριματική φάση παγκοσμίου κυπέλλου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του εθνικού μας συγκροτήματος σε προκριματική φάση Μουντιάλ, θα βρεθεί αντίπαλος η Κύπρος. Δεν είχε τύχει ποτέ να κληρηθούμε σε ίδιο όμιλο κάτι πάντως που έχει συμβεί έστω και μία φορά στην αντίστοιχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα στα προκριματικά για το Euro του 1988 έχοντας μάλιστα στον ίδιο όμιλο και την μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης Ολλανδία.
Οι δύο ομάδες είχαν προσφέρει δύο συναρπαστικές αναμετρήσεις με 10 γκολ και έντονο σασπένς ειδικά στον αγώνα της Λευκωσίας.


Πριν από τριάντα χρόνια λοιπόν στις 3/12 του 1986 στο «Μακάρειο» της Λευκωσίας (δεν υπήρχε τότε το Γ.Σ.Π) η Ελληνική ομάδα με τον Μίλτο Παπαποστόλου στον πάγκο της είχε επικρατήσει με 4-2 της Κυπριακής του παλαιού άσου του Παναθηναϊκού, Πανίκου Ιακώβου.
slide1
Ο Κώστας Αντωνίου είχε ανοίξει το σκορ στο 13ο λεπτό και επτά λεπτά αργότερα ο Αντώνης Μήνου είχε αποκρούσει πέναλτι του Γιώργου Σαββίδη που λίγους μήνες αργότερα μεταγράφηκε στην ΑΕΚ. Παρά το χαμένο πέναλτι η Κυπριακή ομάδα δεν το έβαλε κάτω και μέχρι να λήξει το ημίχρονο είχε γυρίσει το ματς με γκολ των Ευαγόρα Χριστοφή (28) και Σαββίδη (41).

1986 στο Μακάρειο, το δεύτερο γκολ των Κυπρίων

1986 στο Μακάρειο, το δεύτερο γκολ των Κυπρίων

Η Ελληνική ομάδα σοβαρεύτηκε στην επανάληψη και πέτυχε τρία γκολ με τους Λάκη Παπαϊωάννου (48), Κώστα Μπατσινίλα (73) και Νίκο Αναστόπουλο με πέναλτι (86) και πήρε μία πολύ δύσκολη νίκη.
Μερικές μέρες αργότερα στις 14/1 του 1987 η Ελληνική ομάδα επικράτησε με 3-1 των Κυπρίων με χαρακτηριστικό ότι και τα τέσσερα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο σε διάστημα δώδεκα λεπτών!
Ο Αναστόπουλος άνοιξε και έκλεισε το σκορ (54.66) ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Παύλος Σάββα (60) και είχε κάνει το 2-1 ο Ανδρέας Μπονόβας (63).

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: