Εκείνες και ο… Δόγκανος

Γνωστές και άγνωστες λεπτομέρειες από το «Εκείνες και Εγώ», μια σειρά που αγαπήθηκε το πρωτότυπο με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα (1976) και λατρεύτηκε το ριμέικ με τον Γιάννη Μπέζο (1996).

Είναι από τις περιπτώσεις που το ριμέικ ξεπερνά το αυθεντικό και χωρίς σε καμία περίπτωση να είμαστε ασεβείς ως προς το μέγεθος του υποκριτικού ταλέντου του Λάμπρου Κωνσταντάρα, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ο Γιάννης Μπέζος έφθασε στο επίπεδο του και ίσως να τον ξεπέρασε στον περίφημο ρόλο του «Δόγκανου» σε μια σειρά όπως το «Εκείνες και Εγώ» που αγαπήθηκε το πρωτότυπο και λατρεύτηκε το ριμέικ.

Λάμπρος Κωνσταντάρας, Δημήτρης Νικολαίδης, Ρένα Βουτσινά, Έφη Οικονόμου

Λάμπρος Κωνσταντάρας, Δημήτρης Νικολαίδης, Ρένα Βουτσινά, Έφη Οικονόμου

ekeines-kai-ego-16

Παίχθηκαν με διαφορά 20 χρόνων, το 1976 και το 1996. Στην πρώτη περίπτωση γυρίστηκε από την εταιρία παραγωγής Αστήρ TV του Γιώργου και της Ελβίρα Ράλλη και προβλήθηκε από κανάλι της ΥΕΝΕΔ ενώ στη δεύτερη προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 με την ίδια παραγωγό (Ελβίρα Ράλλη) από το Studio ATA.

Λάμπρος Κωνσταντάρας. Δημήτρης Νικολαίδης

Λάμπρος Κωνσταντάρας. Δημήτρης Νικολαίδης

Το σενάριο ανήκει στον σπουδαίο Κώστα Πρετεντέρη που έφυγε νεότατος από την ζωή το 1978 σε ηλικία 52 χρόνων. Φυσικά στην δεύτερη περίπτωση τα κείμενα «πειράχθηκαν» και προσαρμόστηκαν στη νέα εποχή μετά την άδεια φυσικά της ίδιας της Άννας Πρετεντέρη της συζύγου του Κώστα που εκείνη είχε την έμπνευση να πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Μπέζος.

Πάνος Χατζηκουτσέλης, Γιάννης Μπέζος

Πάνος Χατζηκουτσέλης, Γιάννης Μπέζος

Για πολλούς οι δεύτεροι ρόλοι όπως της «Δεβόρα», της «Λίλης», του «Παπαπέτρου», του «Μαρίκου», το «Λιτσάκι» και της «αραβωνιαστικιάς» έκλεψαν την παράσταση και στις δύο περιπτώσεις.
Το 1976 επρόκειτο να βγεί στον αέρα στις 18 Μαίου στις 20.45 αλλά τελικά πήρε παράταση για μια εβδομάδα και το πρώτο επεισόδιο παίχθηκε στις 25 Μαίου την ίδια ώρα. Κράτησε έως το τέλος του 1977 σε 86 επεισόδια.

ekeines-kai-ego-29
ekeines-kai-ego-27
ekeines-kai-ego-25-25-05-1976

Στις 2/10 του 1996 βγήκε στον αέρα του ΑΝΤ1 και κράτησε 50 επεισόδια. Δεν κόπηκε κανένα από τα 86 της πρώτης βερσιόν καθώς σε πολλά επεισόδια της δεύτερης υπήρχαν δύο της πρώτης, ενωμένα σε ένα.
ekeines-kai-ego-28
ekeines-kai-ego-26

Υπήρχε μια ουσιαστική διαφορά στο μικρό όνομα του πρωταγωνιστή. Το 1976 ο Κωνσταντάρας ερμήμευσε τον Λάμπρο Δόγκανο ενώ 20 χρόνια μετά ο Δόγκανος είχε μετονομαστεί σε…Ζάχο.


Τον ρόλο του «Μαρίκου» το 1976 είχε ο  Δημήτρης Νικολαίδης που ήταν και σκηνοθέτης παράλληλα (την τηλεσκηνοθεσία είχε κάνει ο Μεγακλής Βιντιάδης). Τον διαδέχθηκε ο Τάσος Κωστής ως συνεταίρος του Δόγκανου ή ως… «πλαταναφυλομούρης»!

Τάσος Κωστής

Τάσος Κωστής

ekeines-kai-ego-11
Το 1996 την σκηνοθεσία είχε ο Ανδρέας Μορφονιός με την συνδρομή του Γιάννη Μπέζου που είχε την ευθύνη του κάστινγκ και της ερμηνείας από σκηνοθετικής πλευράς.
Τον ρόλο της αρραβωνιαστικιάς ερμήνευσαν το 1976 η Έφη Οικονόμου και το 1996 η Λουκία Πιστιόλα με την Νίκη Σερέτη να διαδέχεται την Ρένα Βουτσινά στον ρόλο της «Δεβόρας».
Τα «μακαρούνια» και οι κάθε μορφής συνταγές με «σπακάνι» το ατού από τις εκπληκτικές ατάκες της «Δεβόρας».

Γιάννης Μπέζος, Λουκία Πιστιόλα

Γιάννης Μπέζος, Λουκία Πιστιόλα

ekeines-kai-ego-08

ekeines-kai-ego-01

Εκτός από την «Δεβόρα» την παράσταση είχαν κλέψει η «Λίλη» και ο «Παπαπέτρου».
Η (πανέμορφη) Τέτη Σχοινάκη και η γλυκύτατη Βαλερία Κουρούπη έδωσαν ρεσιτάλ με τις ατάκες τους, την αθυροστομία και την αυθάδεια του ρόλου της «Λίλης».
Μάλιστα στη δεύτερη βερσιόν έπαιξαν μαζί σε ένα επεισόδιο με την Σχοινάκη να έχει φυσικά ρόλο «γκεστ».
ekeines-kai-ego-06

Τέτη Σχοινάκη, Λάμπρος Κωνσταντάρας

Τέτη Σχοινάκη, Λάμπρος Κωνσταντάρας

ekeines-kai-ego-015

Βαλέρια Κουρούπη, Τέτη Σχοινάκη

Βαλέρια Κουρούπη, Τέτη Σχοινάκη

 

Ο Πάνος Χατζηκουτσέλης «έγραψε» πολύ περισσότερο από τον Τώνη Γιακωβάκη ως «Παπαπέτρου» ή αν προτιμάτε ως «λατρεία».

Νίκη Σερέτη, Πάνος Χατζηκουτσέλης

Νίκη Σερέτη, Πάνος Χατζηκουτσέλης

ekeines-kai-ego-09
ekeines-kai-ego-012

Στον ρόλο του «Πετράκη» του ανηψιού του Δόγκανου ερμήνευσαν ο Γιώργος Κωνσταντής και ο Σωτήρης Σκάντζικας που του έδωσε ένα…πιο χαζό χαρακτήρα.

Σωτήρης Σκάντζικας, Βαλέρια Κουρούπη

Σωτήρης Σκάντζικας, Βαλέρια Κουρούπη

ekeines-kai-ego-18
Δεκάδες πολύ ωραίες γυναίκες-πρωταγωνίστριες έκαναν πέρασμα από την σειρά σε ρόλο «γκεστ» ανά επεισόδιο. Η Τέτη Σχοινάκη και η Ρίκα Διαλυνά αν δεν έχουμε κάνει κάποια σοβαρή παράλειψη έπαιξαν και στις δύο βερσιόν. Δυστυχώς η μη διάσωση του πρώτου κύκλου από την ΕΡΤ (σώζεται ένα μόνο επεισόδιο) δεν μας επιτρέπει να έχουμε πλήρη εικόνα. Στους άνδρες «ανακαλύψαμε» μόνο τον Αλέκο Ζαρταλούδη να έχει παίξει και στις δύο σειρές.

ekeines-kai-ego-23
Στην πρώτη βερσιόν «παρέλασαν» ανάμεσα στις άλλες κατά καιρούς 52 ερωμένες του… Λάμπρου Δόγκανου η Ρίκα Διαλυνά, η Μπεάτα Ασημακοπούλου, η Σπεράντζα Βρανά, η Χαριτίνη Καρόλου, η Άννα Μαντζουράνη, η Ρένα Κοσμίδου, η Ζωή Φυτούση και άλλες.
Σπέσιαλ γκεστ-σταρ η Ιταλίδα τραγουδίστρια Ραφαέλα Καρά.

Αντίθετα στη δεύτερη βερσιόν στο πλάι του…Ζάχου είδαμε ανάμεσα στις άλλες τις Μαρία Τζομπανάκη, Μαρία Αλιφέρη, Γωγώ Αντζολετάκη, Λύδια Λένωση, Μαίρη Βιδάλη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Μαριάνα Τουμασάτου, Κατερίνα Διδασκάλου, Ρένια Λουϊζίδου, Θέμις Μπαζάκα, Θεώνη Σκαλέρη, Νατάσα Μανίσαλη, Δήμητρα Παπαδήμα και άλλες.

Ιδιαίτερο ρόλο στη σειρά είχε και το «Λιτσάκι» (Ράνια Παπαδάκου) με τις εκπληκτικές ατάκες της.

Ράνια Παπαδάκου

Ράνια Παπαδάκου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: