Εξελίξεις στην έρευνα για CAF

Eίναι πολύ πιθανό να ακυρωθεί το συμβόλαιο μεταξύ της ACF και της “Lagardere” καθώς έχει ξεκινήσει μία μεγάλη έρευνα για το κατά πόσο οι διαδικασίες ήταν διαφανείς.

Eίναι πολύ πιθανό πλέον να ακυρωθεί το συμβόλαιο  μεταξύ της ACF και της “Lagardere” καθώς έχει ξεκινήσει μία μεγάλη έρευνα για το κατά πόσο οι διαδικασίες ήταν διαφανείς.  
Ο επικεφαλής της  COMMESA σχολίασε χαρακτηριστικά στην Αφρικανική τηλεόραση το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων :
 
– Υπάρχουν πολλές πιθανότητες σε αυτό το ζήτημα συμπεριλαμβανομένων :
-την ακύρωση του συμβολαίου μεταξύ της ACF και της «Lagardere«
-Ερευνώντας την  σχέση μεταξύ των 2 μελών και τη διαφάνεια των διαδικασιών που αφορούν στο συμβόλαιο
 
Ο κ.  Λιμπιμέλε, επικεφαλής της COMMESA , του μεγαλύτερου οικονομικού οργανισμού στην Αφρική δήλωσε ότι ο οργανισμός μπορεί να αποφασίσει την ακύρωση του συμβολαίου μεταξύ της Αφρικανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και της εταιρίας  «Lagardere »  , που παραχωρεί  τα τηλεοπτικά δικαιώματα όλων των αθλητικών γεγονότων στην γαλλική εταιρία για 12 χρόνια ξεκινώντας από το 2016. Ή  να ακυρώσει μόνο ορισμένα κομμάτια του,  το οποία εξαρτώνται  από το αποτέλεσμα της έρευνας που διεξάγεται από τον οργανισμό σχετικά με το συμβόλαιο και τα αποτελέσματα της  οποίας δεν μπορούν να προβλεφθούν  πριν την ολοκλήρωσή της .
Ο κ. Λιμπιμέλε   επίσης πρόσθεσε κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στο τέλος της επίσκεψης της Αντιπροσωπείας στο Κάιρο,  ότι οι έρευνες ξεκίνησαν  ως απάντηση στα παράπονα της Κένυας και της Ζάμπιας. Και αναζητούν  τη σχέση μεταξύ της ACF (Αφρικανική Συνομοσπονδία ποδοσφαίρου)  και της  εταιρείας «Lagardere » και το πότε ξεκίνησε. Διαβεβαιώνοντας ότι οι νόμοι και οι κανονισμοί της COMMESSA επιμένουν στην διαφάνεια των συμβατικών σχέσεων. Για  αυτό το λόγο δεν μπορεί να αποφευχθεί ότι ο οργανισμός ερευνά την έλλειψη μέτρων στη συμφωνία μεταξύ της ACF και της «Lagardere «. Επιπλέον τόνισε  ότι η ακύρωση μερών  του συμβολαίου συνήθως οδηγεί στην ολική απόρριψή του.
Ο κ. Λιμπιμέλε επεσήμανε ακόμη πως  πως οι κανονισμοί της COMMESA  συμπεριλαμβάνουν ποινές  σχετικά με τις οικονομικές οντότητες που παραβαίνουν αυτούς τους κανονισμούς και τείνουν να καθιερώσουν μονοπωλιακές πρακτικές και απειλούν την ακεραιότητα  του διαγωνισμού.  Σε αυτήν την περίπτωση, οι ποινές μπορούν να φτάσουν μέχρι και 10 τοις εκατό του συνολικού εισοδήματος της  ACF μαζί με της Lagardere .
Γνωρίζοντας ότι μια αντιπροσωπεία της COMMESA που αποτελείται από τον κύριο Λιμπιμέλε  από τη Ζάμπια ως επικεφαλής και 3 άλλα μέλη από της Σουαζιλάνδη  , τη Ζάμπια και τη Μαδαγασκάρη  , διεξάγει τις δικές της έρευνες στο ζήτημα και ελέγχονται  όλοι οι διαφορετικοί μετέχοντες,  συμπεριλαμβανομένης της Αφρικανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.
 
 Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball.com, Mundo Deportivo

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: