Στην επιτροπή ελέγχου της FIFA η υπόθεση Χαγιάτου

Χοντραίνει το παιχνίδι με το θέμα του μονοπωλίου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Αφρικανικής Ένωσης.

Η επιτροπή ελέγχου της FIFA υπέβαλε κατηγορία σχετικά με τον Χαγιάτου στη επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας. Επίσης η επιτροπή ελέγχου κατέθεσε να γίνει έρευνα και για τον γενικό γραμματέα της ίδιας Ένωσης τον Χισάμ Αλ Ομράνο. Αυτό έγινε προκειμένου να εκπληρωθεί το αίτημα για τη  λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων για την επόμενη εκλογή στις 16 Μαρτίου, για τα μέλη και τη προεδρία της CAF του εκτελεστικού συμβουλίου και για να μην χαθούν οι όροι επιλεξιμότητας των εκλογών.
Ως αποτέλεσμα , των πράξεών τους . Ο  φάκελος συμπεριλάμβανε τα πειστήρια της παραβίασης των νόμων και της χορήγησης του μονοπωλιακού συμβολαίου από την CAF για την εταιρία «Lagardere» , χωρίς δηλωμένες προσφορές και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.  Ο φάκελος επίσης περιείχε μια απόφαση από τον Αιγυπτιακό οργανισμό προστασίας και ανταγωνισμού που αναφερόταν στην ακύρωση του συμβολαίου με την «Lagardere».
 Ο αιγυπτιακός οργανισμός προστασίας και ανταγωνισμού επιπλέον  ζήτησε από τον Αιγύπτιο Εισαγγελέα να παραπέμψει τον Χαγιάτου  και τον Αλ Ομράνι  σε ποινική δίκη.
Καθώς ο γενικός εισαγγελέας αποφάσισε να τους παραπέμψει στο ποινικό δικαστήριο για πλημμελήματα όρισε η συνεδρία να γίνει στις 13 Μαρτίου και να εξετάσει ενώπιον του δικαστηρίου  και τους δύο. .
Τα έγραφα υποβλήθησαν σε ένα χαρτοφυλάκιο που περιείχε περισσότερες από 61 σελίδες εγγράφων σχετικά με το συμβόλαιο της CAF με την «Lagardere».
                                                 Η “Sport Five «έγινε «Lagardere»
Επιπλέον , διαψεύσθηκαν λεπτομερώς οι διαφορές ανάμεσα στο τωρινό συμβόλαιο της CAF με την εταιρία «Lagardere» , σε σχέση με τα προηγούμενα μεταξύ τους. Όπου αποκαλύφθηκε νωρίτερα ότι η προηγούμενη εταιρία «Sport Five «μετονομάστηκε σε «Lagardere» , και τότε το συμβόλαιό τους έληξε το 2016
Εξάλλου το τελευταίο συμβόλαιο που λήγει το 2028 ήταν η αιτία του ανοίγματος της υπόθεσης.
                                             Νέος λογαριασμός στην Αντίς Αμπέμπα
 Εν τω μεταξύ η Αφρικανική Συνομοσπονδία ποδοσφαίρου άνοιξε έναν λογαριασμό στην Αντίς Αμπέμπα με 3.800.000 δολλάρια ενόψει των εκλογών του Μαρτίου. Λέγεται μάλιστα πως τα χρήματα αυτά δόθηκαν από την «Lagardere» προκειμένου να «βοηθήσουν» στις επερχόμενες εκλογές..
Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball.com, Mundo Deportivo

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: