«Ολυμπιακή λάμψη» στο 54ο Ράλι Αιγαίου

Εκκίνηση του ιστιοπλοϊκού «Μαραθωνίου του Αιγαίου» με την διαδρομή να περνάει από Σύρο, Χίο και Σκύρο.

Το μεγαλύτερο και αρχαιότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο αποκαλούμενος και «Μαραθώνιος του Αιγαίου». Φέτος είναι ο 54ος αγώνας που ουσιαστικά είναι ένα ράλλυ στην θάλασσα.

Πέραν τούτου στην  εφετινή διοργάνωση, της οποίας η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου, αξίζει να σημειωθεί ότι θα συμμετάσχουν και δύο  σπουδαίοι Ολυμπιονίκες , που η παρουσία τους θα λαμπρύνει ακόμη περισσότερο το σπουδαίο αυτό αγώνα.

Θα πάρουν μέρος η  ασημένια Ολυμπιονίκης του πόλο Βούλα Κοζομπόλη και ο  ασημένιος Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Δημήτρης Μούγιος, ενώ,  την εκκίνηση θα πραγματοποιήσει  ο επίσης  ασημένιος Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης.

Οι άνθρωποι του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, συνεχίζοντας μία παράδοση 53 ετών, ετοιμάζονται πυρετωδώς ώστε  να γράψουν  μία ακόμη  σελίδα σπουδαίας ιστορίας στην κορυφαία διοργάνωση ανοικτής θαλάσσης.

Οι συμμετοχές των σκαφών θα είναι στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, ενώ θα πάρει μέρος και ένα πλήρωμα από το Ισραήλ.

Ο  πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που, αυτή τη χρονιά, στο στόλο μας θα βρεθούν και Ολυμπιονίκες που δεν έχουν διακριθεί στην ιστιοπλοΐα. Η αγκαλιά του ΠΟΙΑΘ είναι ανοικτή για όλους τους πρωταθλητές μας. Στο 54ο Ράλλυ Αιγαίου τα πληρώματα θα δοκιμάσουν τη ναυτική τους ικανότητα στον δύσκολο αυτό μαραθώνιο άνω των 300 ν.μ., αλλά θα περάσουν και πολύ όμορφα στα νησιά – σταθμούς, όπου θα υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά  ο σχεδόν «ισόβιος» (και δικαιωματικά άλλωστε)  πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης. Ο άνθρωπος που πάνω από 30 και πλέον χρόνια συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Η Βούλα Κοζομπόλη , πρόεδρος δεν πρέπει να ξεχνάμε τώρα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών επεσήμανε από την πλευρά της:

«Από την πρώτη στιγμή ζήτησα από τον κ. πρόεδρο να μπω σε ένα αγωνιστικό πλήρωμα. Θα τρέξω με το «Alsouma Allianz» του Άλφη Γεωργιάδη και, φυσικά, έχω, όπως πάντα, στόχο τον πρωταθλητισμό», δήλωσε η Ολυμπιονίκης, ενώ ο Δημήτρης Μούγιος πρόσθεσε: «Θα τρέξω με το «Optimum 3», το οποίο νίκησε πέρυσι. Αυτός είναι και ο φετινός μας στόχος. Μου αρέσει η ιστιοπλοΐα και θέλω να συνεχίσω».


Στο πάνελ τον ομιλητών ήταν  και ο Νίκος Λάζος, εκ των κυβερνητών του «Optimum 3»που δήλωσε :

«Εφέτος στην παρέα μας έχουμε τον Δημήτρη Μούγιο, ο οποίος έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Ανυπομονούμε να του δείξουμε τα μυστικά της ιστιοπλοΐας στο Αιγαίο και να μας δείξει και αυτός τα μυστικά του πρωταθλητισμού».

Για δεύτερη χρονιά επίσημος χορηγός του Ράλλυ Αιγαίου θα είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων «Jotun». «Από την περσινή μας συμμετοχή εισπράξαμε μόνο καλά στοιχεία καθώς η διοργάνωση ήτα άψογη. Ο ΠΟΙΑΘ και ο πρόεδρός του, ο κ. Μαραγκουδάκης, αντιπροσωπεύει αξίες, παρόμοιες με αυτές που αντιπροσωπεύει η εταιρεία μας, και θέλουμε να τις προβάλλουμε. Θέλουμε να βοηθήσουμε τη διοργάνωση να συνεχίσει την πορεία της στον χρόνο», δήλωσε ο αντιπρόσωπος της «Jotun» στην Ελλάδα, Δημήτρης Ζαρογιάννης.
Τηλεοπτικός μεταδότης της διοργάνωσης θα είναι για ακόμη μία χρονιά η NOVA. «Για πέμπτη χρονιά θα είμαστε δίπλα από την ιστορική διοργάνωση του Ράλλυ Αιγαίου. Έχουμε μία άριστη συνεργασία με τον Όμιλο. Η Nova θα έχει συνεργεία στα σκάφη και θα προσφέρει στους τηλεθεατές της υψηλής ποιότητας εικόνα από μία διοργάνωση με εντυπωσιακό θέαμα», δήλωσε  η Διευθύντρια Προγράμματος της NOVA Αγάπη Κεφαλλογιάννη.

Η εκκίνηση του «54ου Ράλλυ Αιγαίου» θα δοθεί στις 14 Ιουλίου από την πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «Σιμιτζόπουλος», η οποία θα βρίσκεται, συμβολικά, μπροστά στο θαλάσσιο χώρο που ελλιμενίζεται το θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ».

Πρώτος προορισμός είναι η Σύρος. Θα ακολουθήσει το νησί με την πλούσια να ναυτική παράδοση, η Χίος, και τα σκάφη θα τερματίσουν στη Σκύρο. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουλίου με την καθιερωμένη δεξίωση στη ναυτική Διοίκηση Αιγαίου. 

Το «54ο Ράλλυ Αιγαίου» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και θα διεξαχθεί με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού. Χορηγός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων Jotun, ενώ υποστηρικτές μία πλειάδα εταιρειών κυρίως από τον χώρο της ναυτιλίας όπως η Koronakis s.a., η Technava s.a., η Carras (Hellas) s.a, η Tsakos Group of Companies, η Chartworld Shipping Corporation , η Angelicoussis Shipping Group, η ABS , η Lloyd’s Register, η Chandris ( Hellas) inc, η GasLog καθώς και οι εταιρείες καλλυντικών KORRES, τα ξενοδοχεία Chandris με έδρα την Χίο που θα επισκεφτεί ο αγώνας και το ταξιδιωτικό πρακτορείο AKTINA TravelGroup.

Μάνος Σταραμόπουλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: