Τα κλειδιά στον Αντρέα Ανιέλι

Tα τακτικά μέλη της Ευρωπαικής Ενωσης Συλλόγων, τον εξέλεξαν πρόεδρο στη θέση του Ρουμενίγκε.

Ο Αντρέα Ανιέλι όπως είχαμε προβλέψει  είναι και  επίσημα ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαικής ομοσπονδίας Συλλόγων (ECA) .  Παμψηφεί αναδείχθηκε επικεφαλής των συλλόγων όλης της Ευρώπης.

Η υποψηφιότητα του  δεν συζητήθηκε ποτέ: κανένας υποψήφιος, αξιόπιστος και εναλλακτικός, δεν είχε προχωρήσει, αλλά πρωτίστως ανταμείφθηκε για την ηγεσία και το όραμα του μέλλοντος  για τον πρόεδρο της Γιουβέντους.  Ο Ανιέλι, που έχει σπουδάσει νομικά  θα παραμείνει επίσης στην εκτελεστική επιτροπή της  Uefa και θα τον συνοδεύσει  ένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που μόλις ανανεώθηκε η θητεία του ο Ιβάν Γκατζίδης, εκτελεστικός διευθυντής της Άρσεναλ.

Αντιπρόεδροι θα είναι ο Ισπανός, Πέδρο Λόπεθ Χιμένεθ της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο παλιός σπουδαίος τερματοφύλακας , Έντβιν φαν ντερ Σαρ διευθυντής τώρα του Άγιαξ. Ο Πολωνός, Ντάριους Μιοντούσκι της Λέγκια Βαρσοβίας και ο Φινλανδός, Και Ριιχιλάχτι της Ελσίνκι.

Από τα διάσπαρτα χαμόγελα και τα συγχαρητήρια των συναδέλφων του στο  Hotel President της Γενεύης  ο Ανιέλι ,  έλαβε το …χρίσμα από τον Κάρλ- Χάιντς Ρουμενίγκε – που ήταν επικεφαλής της Ένωσης από το 2008  («ο Αντρέα  είναι ο σωστός άνθρωπος», δήλωσε ο Κάλε ) μίλησε αμέσως για τις προθέσεις του:

«Ο απερχόμενος πρόεδρος με έχει διδάξει τόσο πολύ και έχει μεγαλώσει ως άνθρωπος και ως άνθρωπος. Ήθελε τον αντικαταστάτη του να αγαπά το ποδόσφαιρο: μπορώ να εγγυηθώ ότι τον αγαπώ. Θα συνεργαστούμε μαζί με την Uefa και τη Fifa για να την βελτιώσουμε, να θέσουμε ένα χρονοδιάγραμμα και έναν κατάλογο προτεραιοτήτων που θα αναπτυχθούν «. Από το οικονομικό fair play 2.0 στην τεχνολογία πεδίου, ο κατάλογος θα είναι μεγάλος.

    Ειδικός ρόλος στον Ντε Λαουρέντις

Θα υπάρξει και ειδικός  ρόλος  στην ECA για τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.  Στο περιθώριο της Συνέλευσης της Γενεύης, στον Πρόεδρο της Νάπολι, ανατέθηκε η θέση  του «Προέδρου της Ομάδας Εργασίας Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας».

Εκπρόσωποι από 162 ομάδες συμμετείχαν στην 19η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (ECA) στη Γενεύη της Ελβετίας.

Aurelio-de-laurentiis

Εκλογές της εκτελεστικής επιτροπής και διορισμός του προέδρου του ECA

Με την έναρξη του νέου κύκλου συμμετοχής 2017-19 του ECA, τα τακτικά μέλη της Ευρωπαικής Ενωσης Συλλόγων που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση εξέλεξαν  ένα νέο εκτελεστικό συμβούλιο. Έντεκα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγησαν και οι τέσσερις εκπρόσωποι της  ECA θα συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Επαγγελματικής Στρατηγικής Ποδοσφαίρου  της UEFA (PFSC).

Τα πρόσφατα διορισμένα μέλη του ECA (Ευρωπαική Ένωση Συλλόγων)  PFSC είναι: Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου (Μπαρσελόνα), Έντ Γούντγουορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Νάσερ Αλ Κελαίφι  (Παρί Σεν Ζερμέν ) και Πίτερ Λόουελ  (Σέλτικ ). Μετά τις εκλογές, το νέο εκτελεστικό συμβούλιο συνεδρίασε για πρώτη φορά για να διορίσει τον πρόεδρο και τους τέσσερις αντιπροέδρους. Ο Αντρέα Ανιέλι ,  Πρόεδρος της Γιουβέντους ,  ορίστηκε ομόφωνα πρόεδρος της  ECA για τον επόμενο κύκλο , διάρκειας  δύο ετών.

        Ποιος είναι ο Αντρέα Ανιέλι 

Ο Αντρέα Ανιέλι  είναι πρόεδρος του Juventus Football Club S.p.A. από τις 19 Μαΐου 2010 και η LamseS.p.A., εταιρεία συμμετοχών της οποίας είναι  ιδρυτικό στέλεχος και μέτοχος .

Γεννημένος στο Τορίνο το 1975, σπούδασε στην Οξφόρδη (Διεθνές Κολλέγιο St Clare) και στο Μιλάνο (Università Commerciale Luigi Bocconi). Στο Πανεπιστήμιο, απέκτησε επαγγελματική εμπειρία τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων της Iveco-Ford στο Λονδίνο, του Piaggio στο Μιλάνο, του Auchan Hypermarchéin Lille, του Schroder Salomon Smith Barney στο Λονδίνο και του Juventus Football Club S.p.A.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1999 στη Ferrari Idea di Lugano, όπου ήταν υπεύθυνος για την προώθηση και την ανάπτυξη της μάρκας Ferrari σε μη αυτοκινητοβιομηχανίες. Τον Νοέμβριο του 2000 μετακόμισε στο Παρίσι και ανέλαβε την ευθύνη για την εμπορία του στην Uni Invest SA, μια εταιρεία της Banque San Paolo που ειδικεύεται σε διαχειριζόμενα επενδυτικά προϊόντα. Από το 2001 έως το 2004, ο κ. Ανιέλι  εργάστηκε στη Philip Morris International στη Λωζάννη, όπου αρχικά είχε την ευθύνη για το μάρκετινγκ και τις χορηγίες και στη συνέχεια για την εταιρική επικοινωνία.

Το 2005, επέστρεψε στο Τορίνο για να εργαστεί στη στρατηγική ανάπτυξη για την IFIL Investments S.p.A. (τώρα EXOR S.p.A.).

Συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο του IFI S.p.A. (τώρα EXOR S.p.A.) στις 25 Μαΐου 2006.

Ο Αντρέα Ανιέλι  είναι γενικός συνεργάτης του Giovanni Agnelli e C. S.a.p.az., μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FIAT S.p.A. (τώρα Fiat Chrysler Automobiles N.V.) και μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου της Blue Gem Capital Partners LLP. Είναι Πρόεδρος του «Fondazione del Piemonte perl’Oncologia».

Είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων  από το 2012.

Από τις 24 Ιουλίου 2014 είναι  μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών της Serie A και επίσης έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Γενικής Αλληλεγγύης στον τομέα της Επαγγελματικής Ομάδας Αθλητισμού.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 διορίστηκε στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA ως εκπρόσωπος του ECA.

Εκπρόσωποι από 162 ομάδες συμμετείχαν στην 19η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (ECA) στη Γενεύη της Ελβετίας.

Μιλώντας μετά το διορισμό του, ο πρόεδρος της  ECA, Αντρέα Ανιέλι  δήλωσε:

«Ο προκάτοχός μου, ο Κάρλ- Χάιντς Ρουμενίγκε  έδωσε ένα πολύ καλό παράδειγμα και έθεσε το φραγμό των επιτευγμάτων σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ανυπομονώ, μαζί με το Εκτελεστικό Συμβούλιο και τη Διοίκηση, να αξιοποιήσουμε τα σημαντικά αποτελέσματά του καθώς θα διαχειριζόμαστε την ΕCΑ τα επόμενα χρόνια.

Είναι τεράστια τιμή και μεγάλη ευθύνη που μου ανέθεσαν οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι. Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με όλους τους εμπλεκόμενους στο παιχνίδι για να προστατεύσω, να προωθήσω και να αναπτύξω ποδοσφαιρικό σύλλογο σε όλα τα επίπεδα σε όλη την Ευρώπη «.

     Ο Πρόεδρος της UEFA

Ο Πρόεδρος της UEFA Αλεκσάντερ Τσεφερίν  εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις θετικές σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ της ΟΥΕΦΑ και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων (ECA).

Σε ομιλία του στη γενική συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Συλλόγων στη Γενεύη, ο κ. Τσεφερίν  δεσμεύθηκε ότι η UEFA θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται στενά με την οργάνωση για την περαιτέρω ανάπτυξη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου , με το καλύτερο συμφέρον του παιχνιδιού να αποτελεί την κύρια προτεραιότητα.

«Η UEFA είναι στο πλευρό σας και θα  συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί σας με πλήρη εμπιστοσύνη και διαφάνεια», δήλωσε ο Πρόεδρος της UEFA.

«Η συνεργασία μας είναι ήδη πιο κοντά από ποτέ και μπορούμε να συγχαρούμε γι ‘αυτό.»πρόσθεσε.

Ο κ. Τσεφερίν  υπογράμμισε την επιτυχία των μέτρων χρηματοοικονομικής ευγενούς έκφρασης της UEFA από την καθιέρωσή τους το 2009. «Έχει επιτρέψει στους ομίλους να μειώσουν δραστικά τις απώλειές τους», δήλωσε, «και υιοθετεί ένα οικονομικό μοντέλο που είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα».

«Ωστόσο, η αξιοπιστία της UEFA και αυτή του ποδοσφαίρου βασίζεται σε εμάς, διασφαλίζοντας ότι τηρούνται οι κανόνες που ισχύουν. Κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο. »

Ο Πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ εντόπισε μια σειρά προκλήσεων που θα αντιμετωπίσουν  και οι δύο οργανώσεις τα επόμενα χρόνια -συμπεριλαμβανομένης της ανταγωνιστικής ισορροπίας, του σεβασμού και της ανάπτυξης μέτρων χρηματοοικονομικής αθέμιτης δράσης και της διασφάλισης σταθερότητας στους διαγωνισμούς των Ολυμπιακών Αγώνων της UEFA.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για τα επόμενα χρόνια θα είναι η ανταγωνιστική ισορροπία», εξήγησε. «Πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη και να αποφύγουμε τη διεύρυνση του τεράστιου χάσματος μεταξύ των ισχυρότερων και των υπόλοιπων; Αυτό είναι το ζήτημα των εκατομμυρίων δολαρίων. »

Ο κ. Τσεφερίν  χαρακτήρισε την ECA  ως «έναν δυναμικό, αξιόπιστο και σεβαστό οργανισμό. Με τo νέο του καταστατικό ,  θα θεωρηθεί επίσης ως πρότυπο χρηστής διακυβέρνησης. Η UEFA είναι στο πλευρό σας για να σας βοηθήσει να συνεχίσετε να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται. »

Η σύνθεση του νέου Εκτελεστικού Συμβουλίου της  ECA  για τον κύκλο συμμετοχής 2017-19 είναι :

Πρόεδρος: Αντρέα Ανιέλι ,  Γιουβέντους (Ιταλία )

1ος Αντιπρόεδρος: Πέδρο Λόπεθ Χιμένεθ ,  Ρεάλ Μαδρίτης  (Ισπανία )

2ος Αντιπρόεδρος: Έντβιν φαν ντερ Σαρ , Αγιαξ  (Ολλανδία )

3ος Αντιπρόεδρος:Ντάριους Μιοντούσκι , Λέγκια Βαρσοβίας  (Πολωνία )

4ος Αντιπρόεδρος: Ακί Ριιχιλάχτι, Ελσίνκι  (Φινλανδία )

Μέλος: ΄Εντ Γούντγουορντ , Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

Μέλος: Ιβάν Γκατζίδης,  Άρσεναλ FC (Αγγλία )

Μέλος: Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου , Μπαρσελόνα  (Ισπανία )

Μέλος: Νάσερ Αλ – Κελαίφι ,  Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία )

Μέλος: Ζαν- Μισέλ Ολάς ,  Ολυμπίκ Λυών (Γαλλία )

Μέλος: Μίχαελ Γκέρλινγκερ ,  Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία )

Μέλος: Μίχαελ Βερσιούρεν , Άντερλεχτ  (Βέλγιο )

Μέλος:Ντομίνγκος Ολιβέιρα , Μπενφίκα  (Πορτογαλία )

Μέλος: Άντερλς Χέρσχολτ , Κοπεγχάγη  (Δανία )

Μέλος: Πίτερ Λόουελ ,  Σέλτικ  (Σκωτία )

 Επίτιμος πρόεδρος ο Ρουμενίγκε

Αναλαμβάνοντας την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Συλλόγων, ο Αντρέ Ανιέλι  γίνεται ο δεύτερος Πρόεδρος της ECA, μετά τον Κάρλ- Χάιντς Ρουμενίγκε , ο οποίος υπηρέτησε σε αυτή τη θέση από τότε που ιδρύθηκε ο οργανισμός το 2008. Σε αναγνώριση της σημαντικής συμβολής και δέσμευσής του στην ανάπτυξη της Ευρωπαικής Ένωσης Συλλόγων τα τελευταία 9 χρόνια, ο  Κάρλ – Χάιντς Ρουμενίγκε του  απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου προέδρου της ECA.

 Τα Βραβεία για το 2017 

Η Αμπερντίν, η Ρεάλ Μαδρίτης , η Σπόρτιγκ  και η Μονακό αναγνωρίστηκαν για τα εξαιρετικά επιτεύγματά τους τόσο στο γήπεδο όσο και εκτός του γηπέδου στα Βραβεία της  για το  2017.

Με την ευκαιρία της 19ης Γενικής Συνέλευσης του ECA, ανακοινώθηκαν οι νικητές της 8ης Έκδοσης των Βραβείων ECA. Είχαν εισαχθεί το 2010. Τα βραβεία της ECA αποσκοπούν στην επιβράβευση των εξαιρετικών επιδόσεων των συλλόγων, στην ενθάρρυνση των βέλτιστων πρακτικών και στην ανάδειξη της επιτυχημένης διοίκησης του συλλόγου.

Οι νικητές του 2017 ECA είναι:

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017: Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία )

Για τα εξαιρετικά επιτεύγματά της  κατά τη διάρκεια της σεζόν 2016/17 σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΤΟ  2017:Μονακό  (ΓΑΛΛΙΑ )

Για τη σημαντική πρόοδό τους στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό κατά την περίοδο 2016/17.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 2017: Άμπερντιν  (Σκωτία )

Για το επιτυχημένο πρόγραμμα ΕΚΕ «Φιλική ευημερία άνοιας».

Μάνος Σταραμόπουλος

Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων

Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball.com , Mundo Deportivo

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: