Πρωταθλήτρια Ευρώπης και στα…έσοδα

Διαβάστε πόσα χρήματα πήρε η Λίβερπουλ στην πορεία της έως την κατάκτηση του τροπαίου και δείτε το επίσημο βίντεο της πορείας.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης και στα…έσοδα η Λίβερπουλ που με την κατάκτηση του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ έγινε η ομάδα με τα μεγαλύτερα κέρδη από μια σεζόν για την διοργάνωση μετά την γιγάντωση των μπόνους που είχε ανακοινώσει η ΟΥΕΦΑ. Μπόνους που ξεπέρασαν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ και που φυσικά η μερίδα του λέοντος ανήκει στην ομάδα που έφθασε έως το τέλος σηκώνοντας την βαρύτιμη «κούπα» στο «Μετροπολιτάνο».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΥ

Άλλωστε και πέρσι βάση αποτελεσμάτων είχε πάρει περισσότερα χρήματα από την Ρεάλ παρά την ήττα της στον τελικό του Κιέβου. Η Ρεάλ είχε συνολικά εισπράξει πέρσι, 89,5 εκατ.ευρώ έναντι 101, 1 εκατ.της Λίβερπουλ (είχε και τότε κάνει ρεκόρ) ενώ η εφετινή εκτίμηση κάνει λόγο για 108,9 εκατ.ευρώ έναντι 104 της Τότεναμ που έσπασε και αυτή τα ταμεία.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τώρα την κατανομή των χρημάτων για τους «κόκκινους»:
(όλα τα ποσά που ακολουθούν είναι σε εκατομμύρια ευρώ):
-15,25 πριμ συμμετοχής
– 8,1 συγκομιδή βαθμών στη φάση των ομίλων
– 35,3 από το μάρκετ πουλ
– 9,5 για την φάση των «16»
– 10,5 για τα προημιτελικά
– 12 για τα ημιτελικά
– 15 εγγυημένα για την παρουσία στον τελικό
– 4 για την κατάκτηση.

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα (κάπου 31 εκατ.ευρώ αναλογούν σε κάθε μία από τις φιναλίστ) συν φυσικά τα τεράστια έσοδα σε όλη την διάρκεια της σεζόν από διαφημίσεις, εμπορική χρήση και εισπράξεις από τα έξι εντός έδρας ματς.

Παράλληλα η Λίβερπουλ δεν είχε να αντιμετωπίσει τα τεράστια έξοδα της Ρεάλ ή της Μπαρτσελόνα. Ένα παράδειγμα έχει να κάνει με την συνολική μισθοδοσία των παικτών, τουλάχιστον την φανερή. Το… μισθολόγιο της Μπαρτσελόνα φθάνει τα 562 εκατ.ευρώ ετησίως έναντι 297 της Λίβερπουλ και μόλις 167 της Τότεναμ.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι έπιασαν τόπο τα 150 εκατ.ευρώ που δαπανήθηκαν για την απόκτηση των Φαν Ντάικ και Άλισον και που δεδομένα ανέβασαν επίπεδο. Άλλωστε το μάθημα από τα στραπάτσα του 2016 και του 2018 στο Κίεβο λειτούργησαν καταλυτικά στη δημιουργία μιας ομάδας που κυριολεκτικά κτίστηκε πάνω σε αυτό το δίδυμο.
Στη Πρέμιερ δέχθηκε μόλις 22 γκολ από τα 38 της προηγούμενης σεζόν και η άμυνα της κράτησε το «μηδέν» στα 21 από τα 38 ματς. Αυτό από μόνο του έκανε την ενώ στην Ευρώπη δέχθηκε 12 γκολ σε 13 ματς (πέρσι 19 σε 15 αγώνες).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: